NAVIGATION (tag LI for left float, UL for right float)

  • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    MAP TO CUPPACAKE B'LICIOUS CAFE

    Sunday, December 29, 2013

    Happy Birthday | Fathul Alimuddin

    Assalam

    Bisnillah.. Thanks sis for the order.

    Jazakallahu khairan kasiro.

    8" Rainbow cake
    Fondant
    Lightning McQueen Theme

    50 pcs Fruit Tart

    Selamat Harijadi Tok Ayah

    Assalam

    Bismillah.. Thanks sis for the order.

    Jazakallahu khairan kasiro.

    1kg Sponge Cake
    buttercream
    strawberry
    RM70

    Happy Birthday | Khyra Zara Sofea

    Assalam..

    Bismillah. Thanks sis for the order.

    Jazakallahu khairan kasiro.

    7" choc moist cake
    buttercream
    Edible image
    RM100

    Happy Birthday Papa

    Assalam

    Bismillah.. Thanks Cik Kazen, Farhana for the order ya..

    Jazakallahu khairan kasiro.
    3D Cars  Cake
    Choc fudge cake
    Choc ganache
    Fondant
    Honda

    The birthday dinner we're held at our cafe, dengan serba ringkas with the presence of both famliy.. Farhana request backgroud. So ini shj la yg dpt kami sediakan di cafe kami yg comel itu.. hihi.. harap berpuas hati ya. 
    (the lettering for HAPPY BIRTHDAY tu patut lebih terangkan.. hurmm..)

    Love Bird | Faridah & Kirin

    Assalam

    Bismillah.. Thanks Sis for the order.

    Jazakallahu khairan kasiro.

    7" Choc Fudge Cake
    Buttercream + Figurine
    Love Bird and Sakura

    Hantaran Cake | Nadia & Azhar

    Assalam

    Bismillah.. Thanks Nadia for the order.

    Jazakallahu khairan kasiro.

    8" Vanilla Sponge Cake
    Buttercream
    Gold Readymade Gumpaste Flower
    RM100

    Wedding Cake & Cupcakes

    Assalam

    Bismillah.. Thanks for the order sis..

    Jazakallahu khairan kasiro.

    7" Choc Moist Cake
    Buttercream
    Gumpaste Flower
    with
    50 S Cupcakes
    Buttercream
    RM300

    Just Engaged | Lysa & Acit

    Assalam

    Bismillah.. Thanks Lysa for the order..

    Jazakallahu Khairan Kasiro..

    16 M Choc Fudge Cupcakes
    Fondant + Flowers

    Its Our E-Day | Acit & Lysa

    Assalam

    Bismillah.. Thanks for the order Lysa..

    Jazakallahu khairan kasiro..

    16 M Choc Fudge Cupcakes
    Fondant + Figurine

    Happy Birthday | Amy Sofea

    As salam

    Bismillah.. Thanks for the order Kak Sue.

    Jazakallahu khairan kasiro.

    9" Choc Moist Cake
    Ruffled Buttercream
    Edible Image

    Tuesday, November 12, 2013

    Pastry & Savoury

    As salam

    Bismillah.. Alhamdulillah.. Kami dah ready utk menerima tempahan pastry and savoury..  

    Kesemua pastry and savoury ini sesuai utk semua majlis.. dan dpt menyerikan dessert table anda.. dgn kesedapannya yg tidak terkata.. ia pasti dapt menambat hati tetamu.. insyaallah mudah2an.. :D
    Fruit Puff

    Mexican Bread with Chicken Salsa

    Tauhu Pocket

    Chicken Savoury Choux

    Blueberry Cheese Roll

    Mexican Bun with Beef Bolognese

    Beef Croquette

    Chicken Pie

    Smoked Chicken Risoles

    Tuna Puff

    Interested to place ur order or to ask for quotation pls fill in the form..
    and email it to us at cp_blicious@yahoo.com

    Monday, November 11, 2013

    Floral Wedding Cake

    Interested to place ur order or to ask for quotation pls fill in the form..
    and email it to us at cp_blicious@yahoo.com

     

    Wedding Cake | A&H

    Muslimah Doll Cake

    Tuesday, October 1, 2013

    BAKLAVA

    As salam..

    Bismillah..

    Sudah lebih seminggu kami post di FB gambar manisan yg ini.. Apakah ia sebenarnya? Mesti ramai yg tertanya2kan.. ok lah hari nih kami akn bercerita sikit.. 

    Nama manisan yg kerap saya post di wall page kami ini nama dia BAKLAVA..  Apa itu Baklava?

    Baklava adalah sejenis makanan ringan di kawasan Turki dan daerah-daerah tempat bekas kekuasaan Kerajaan Ottoman . Makanan ini terdiri dari kacang walnut atau pistache yang dicincang dan diberi pemanis (gula atau madu) dan dibungkus adunan roti tipis. Baklava sendiri sudah sangat lama didokumentasikan. Salah satu bukti tertua ialah resipi baklava di dalam sebuah buku resipi dari abad ke-14 yang dijumpai di China . Dalam buku resipi ini baklava disebut g├╝llach .(sumber: wikipedia)

    Bagi mereka yg sudah biasa dengan makanan Timur Tengah, Baklava bukanlah sesuatu yang asing bagi mereka. Baklava merupakan makanan pemanis mulut yang enak dan sangat popular. Asal usul manisan ini tidak mempunyai sejarah yang tepat. Walaupun banyak budaya yang menuntut baklava adalah hak penuh mereka namun ia dikatakan berasal daripada Turkey kerana baklava telah wujud sejak zaman pemerintahan kerajaan Uthmaniah lagi di Turkey. Ianya banyak dibuat di dapur istana Sultan semasa zaman kerajaan Uthmaniah dan Sultan akan mempersembahkan Baklava di dalam dulang kepada tentera-tentera yang baru dilantik semasa acara pentauliahan mereka pada hari ke 15 Ramadan dan acara ini dinamakan sebagai Baklava AlayiWalaupun makanan ini boleh didapati sepanjang tahun namun ketika musim Ramadan kuih ini menjadi lebih popular. (sumber: Azli Razali)

    Jadi kami mengambil inisiatif ini utk memperkenalkan manisan yg sgt popular di Timur Tengah ini di Batu Pahat. Dapatlah warga batu pahat, johor.. merasa keenakkan Baklava nih kan.. 

    Personal view: masa mula2 dengar baklava nih.. persepsi saya.. mesti sgt terasa rempah ratusnya.. haisshh.. bukan suka rasa2 rempah nih.. tapi bila dah makan.. fulamakkkk... sgt sedap.. sehinggakan sy mampu ignore rasa rempah2 yg digunakan.. rasa kekacang.. rasa pastry.. a bit manis.. tapi sya ok jek.. kalo dah biasa minum teh tak der gula.. kita rasa baklava nih manis.. tapi sy dah biasa makan ice cream.. so tak manis sgt baklava nih pada saya :D

    Nak rasa sendiri? Boleh ke cafe kami di No 39, Jalan Flora Utama 5, Taman Flora Utama, Batu Pahat, Johor. 







    Monday, September 30, 2013

    Hantaran Cake

    As salam

    Bismillah.. Thanks for order

    Jazakallahu khairan kasiro




    7" Choc Moist Cake
    Fondant
    Gumpaste Flower

    Interested to place ur order or to ask for quotation pls fill in the form..
    and email it to us at cp_blicious@yahoo.com

    Just Married | Fikri & Ecah

    As salam

    Bismillah.. Thanks for the order

    Jazakallahu khairan kasiro





    10" Choc Moist Cake
    Buttercream
    Laluna

    Interested to place ur order or to ask for quotation pls fill in the form..
    and email it to us at cp_blicious@yahoo.com