NAVIGATION (tag LI for left float, UL for right float)

 • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  MAP TO CUPPACAKE B'LICIOUS CAFE

  WAJIB BACA - TERMA DAN SYARAT


  TEMPOH MEMBUAT TEMPAHAN


  Sila buat tempahan sekurang-kurangnya:-

  Perkahwinan/Pertunangan/Bulk order - 2 bulan awl
  Lain-lain cake - 1 bulan awl

  Jika majlis cuti sekolah/musim kahwin, sila buat tempahan lebih awal dari tempoh di atas, ini utk menggelakkan traffic jam..

  Lebih awal, lebih bagus.

  Tempahan kurang dari tempoh di atas akan di layan sekiranya:-
  - ada free slot
  - customer tidak cerewet dan sedia bertolak ansur


  MODE OF PAYMENT

  1.  Bayaran mestilah FULL PAYMENT.  Tempahan anda akn hanya kami masukkan dalam "List Tempahan Confirm" setelah bayaran penuh kami terima.

  2.  FULL PAYMENT mestilah dibuat setelah anda setuju dgn segala perbincangan di email utk membolehkan kami block date utk anda.  Bayaran penuh mestilah dilakukan selewat2nya 1 bulan (utk small order) dan 2 bulan (utk bulk order) dari tarikh majlis anda.  Ini kerana jadual kekosongan akn sentiasa berubah memandangkan akan sentiasa ada pelanggan baru yg akan memenuhi slot kekosongan tersebut. 

  3.  Setelah FULL PAYMENT dibuat (online transfer/bank in), sila attachedkan payment slip/direct email by bank/print screen ke email kami.

  4.  Nombor akaun bank akan kami berikan setelah segala perbincangan di persetujui. 

  5.  Setelah FULL PAYMENT dibuat, kami akn emailkan direction ke cafe kami. Sila bawa bersama direction yg telah diberikan utk mencari lokasi kami. kadang2 kami tak smpt nak layan sms bertanyakan direction sbb tgh baking. Sila baca betul2 dan ikut arahan yg diberikan. insyallah sampai.. yg biasa sesat nih tak baca arah betul2 dan takut nak ikut direction kami. 


  WEDDING CAKE: DELIVERY, SETTING DAN PEMULANGAN BARANG2

  - thanks fadz -

  1.  Caj penghantaran dan setting dikenakan. Kek sgt sensitif, mudah rosak dan sgt berat (wedding cake). Setting dan delivery juga tidak mudah. Perlu dijaga dan dibwa dgn sgt berhati2.. Bwk kereta pun tak boleh laju2.. kena bwk slowwwww.. 

  2. Caj penghantaran dan setting berbeza mengikut jarak dan rumitnya kek yg perlu di jaga dan ia bermula dari RM35 - RM150

  3.  Delivery n setting cake RM35 in batu pahat area (lokasi dlm lingkungan 25km dari lokasi kami) extra charge utk tmpat2 lain or boleh self pick up

  4.  Delivery, setting cake n pick up cake stand selepas majlis in batu pahat area RM70 (lokasi dlm lingkungan 25km dari lokasi kami) extra charge utk tmpat2 lain (bergantung availability)

  5. Mesti sertakan direction ke rumah pengantin dan juga PETA LOKASI MAJLIS/KAD JEMPUTAN yg ada peta (by email) 

  6.  Penghantaran adalah sekitar batu pahat shj.  Bagi pelanggan2 yg diluar kawasan Batu Pahat.. anda digalakkan mengambil sendiri kek anda/atau hantar wakil bagi pihak anda utk pick up cake

  7.  Penghantaran adalah bergantung kpd kelapangan slot dan masa kami.. dan self pick up amatlah dialu2kan.

  8.   Kami tidak menyediakan meja kek beserta hiasan. Sila minta pihak2 yg berkenaan utk sediakan untuk u contoh: caterer or mak andam

  9.  Meja kek beserta hiasan mestilah telah siap sedia semasa kami smpi pd hari majlis. Meja mesti STABIL, KUKUH, TIDAK GOYANG2. (mintak jasa baik para pengantin utk pesan pd yg incharge menyediakn meja kek ini.. agak kecewa dgn sikap caterer or mak andam yg pandang enteng tntg meja kek ini.. kebanyakkan meja yg disediakan boleh 'gelek inul 360 darjah'.  Elakkan dari menggunakan meja plastik or yg berkaki plastik)

  10.  Pihak kami tidak akn bertanggungjawab sekiranya kek jatuh/ROSAK/slide /terbang disebabkan keadaan meja yg tidak stabil.

  11.  Pihak kami sendiri yg akan setting/pasang wedding cake anda. Pihak lain tidak dibenarkan sama sekali masuk campur/ambil alih tugas kami, kecuali kami yg minta pertolongan. Jika disebabkan ini berlaku kerosakan pd cake anda pihak kami tidak akan bertanggungjawab.

  12. Kerja menunggu/menjaga cake dan peralatan yg dipinjamkan tidak termasuk dlm tugasan kami.  Minta jasa baik pihak pengantin utk sediakan wakil utk kami titipkan pesan.

  PEMULANGAN CAKE STAND

  1.  Pisau dan cake stand (termasuk goblet aka cawan berkaki) akan DISEWAKAN DGN HARGA RM50 SHJ DAN DEPOSIT RM150 (TOTAL RM200) deposit anda akn dikembalikan KESEMUANYA (RM150) semula selepas brg2 yg dipinjamkan dipulangkan dalam keadaan baik dalam masa 3 hari, jika terlewat pulang, penalti RM50 akn dikenakan bagi setiap hari yg lewat. Jika kami terpaksa mengambil dari rumah pelanggan selepas 3 hari tempoh pemulangan tidak dipatuhi pick up charge akn dikenakan bermula dari RM50.

  2.  Deposit cake tier MESTILAH dijelaskan bersama2 bayaran cake.  Cake stand akan disewakan kpd yg booking dulu.

  3.  Pelanggan boleh memilih utk tidak menggunakan cake stand. Ini akn digantikan dgn roman pillar biasa (FOC)

  4.  Sebelum pulangkan cake stand.. sila hubungi kami.  Jika ketika dipulangkan kami tiada utk verify barg2 tersebut.. tinggalkan pada pembantu kami di rumah dan inform kami.. deposit anda kan dipulangkan kemudian via transfer. Sila emailkan kami bank account anda dan bank CIMB amat2lah digalakkan.

  5.  Barang2 tidak perlu dibasuh.. memadai dilapkan shj

  6.  Ganti rugi penuh perlu dibayar sekiranya berlaku kerosakkan, kecacatan atau kehilangan barang2 yang dipinjamkan.

  7.  Jika kecacatan/kerosakan berlaku pd sebahagian brg2, ganti rugi penuh akn dikenakan.  Sebab barang2 tersebut tidak boleh dibaiki semula dan tiada spare part utk brg2 yg rosak itu. Barang2 ini juga tidak dijual berasingan..semuanya come in 1 set. 

  8.  Tempahan yg dibatalkan 7 hari sebelum tarikh majlis, bayaran akn dipulangkan 1/2. Jika tempahan dibatalkan 3 hari sebelum tarikh majlis, bayaran tidak akan dipulangkan. Ini kerana kami telah menolak tempahan lain utk mengambil tempahan anda 


  :terma dan syarat akn diupdate lagi nanti:

  No comments: